Край на работата на депутатите за днес

Край на работата на депутатите за днес | StandartNews.com

София. Депутатите приключиха работата си за днес поради липса на кворум. Рано сутринта в залата се регистрираха 107 народни представители. При повторна регистрация пък таблото отчете 94 народни представители.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков бе принуден да помоли квесторите да преброят народните представители, но в този момент много от тях напуснаха залата и така присъстващите намаляха още повече.

При неоправдано отсъствие от пленарно заседание на народен представител не се начислява сума, равна на дневното му възнаграждение, припомни Миков. „Очевидно е, че няма кворум, така че ще приложим финансовите правила. Ще си позволя да свикам извънредни заседания, за да бъде изпълнена програмата и дневния ред на Народното събрание", каза още той и напомни, че утре всички трябва да бъдат на редовно заседание на НС.

Днес в пленарна зала нямаше народни представители от парламентарната група на „Атака", както и представители на останалите парламентарни групи.

Гласуване по законопроекти за опазване на земеделските земи и за лицензиране железопътните фирми и предложението за забрана на строителство по плажовете от "Натура 2000", бяха задачите, по които депутатите трябваше да работят днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай