Край на революцията! Топ политолог прочете присъдата у нас

Какво каза анализаторът Кристиян Шкварек

Край на революцията! Топ политолог прочете присъдата у нас | StandartNews.com

Политическиат експерт Кристиян Шкварек даде много категоричен анализ на политическата ситуация у нас.

"Няколко пъти чух тезата, че това е жест към Продължаваме промяната и Демократична България. Аз съм категорично съгласен, че е жест, защото жест е знак или символ на нещо приятелско, на подаване на ръка, на нещо позитивно, от което този, който получава жеста, по-скоро печели. Това е знак на доминантност, това е мачкане. ГЕРБ мачка ПП-ДБ с тези ходове, защото това са символи на точно обратното, на което се опитва ПП-ДБ да си изградят своята платформа.

Те казват, че са европейски хора, че са истинските хора на Брюксел, че ще озападнят страната, на което изведнъж ГЕРБ вадят еврокомисар. В деня, в който вчера ПП предложиха за председател на правната комисия едно момче с година и половина стаж в кантората на баща си, в същия ден ГЕРБ вадят еврокомисар дългогодишен за свой кандидат за премиер. Това не са жестове. Това е надиграване - "ние сме повече от вас". Това е игра и в нея тотално доминират ГЕРБ над ПП.

 Допреди два дни бях много песимистичен относно създаване на правителство, но вече съм по-скоро склонен да вярвам, че ще бъде съставено. В момента виждам как се начертава краят на революцията. В това правителство ще участват както ГЕРБ и ДПС, таза и "изчегъртвачите" БСП и ИТН - нещо по средата ще се случи", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай