Красимир Янков: Поведението на АБВ озадачава

Красимир Янков: Поведението на АБВ озадачава | StandartNews.com

Варна. Възмутен съм от това, че членове на БСП, някои от който са част от висшето партийно ръководство - Националния съвет на БСП, използват други обществени и политически формации, чрез които да заявяват политическа позиция. Това заяви народният представител от Коалиция за България, организационен секретар на левицата и областен лидер на Варна Красимир Янков по повод разпространената декларация от движението АБВ на Георги Първанов, в която се отправят упреци и към БСП.

„Това не е нормално поведение на хора, обвързани с конкретна политическа и партийна кауза. Нормалното и политически коректно поведение и реакция е, позициите и становищата да бъдат заявявани в и чрез партията, към която сме определили принадлежност", категоричен е Янков.

Според него още по-смущаваща е разпространената от медиите информация, че на въпросната сбирка е коментирано и самостоятелно участие на АБВ в предстоящите избори. „Ако е така, подобно поведение на участниците е несъвместимо с членство в БСП - пише го и в устава ни", отбеляза организационният секретар на левицата Красимир Янков.

Според Янков предложенията, направени от цялата страна, категорично показват, че БСП ще има изключително силна листа с подготвени и авторитетни личности. По брой номинации на челна позиция е председателят на партията Сергей Станишев, което по думите на Янков потвърждава подкрепата на редовите членове за него персонално, както и очакванията за убедителна победа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай