Четвъртък,

Коя партия ще се даде на Кирил Петков и Асен Василев

От: СТАНДАРТ -
Коя партия ще се даде на Кирил Петков и Асен Василев
A
A
A

Коя партия ще се даде на Кирил Петков и Асен Василев? Двамата бивши министри имат нужда от мандатоносител, за да играят на парламентарните избори, тъй като времето не им стига за учредяването на собствена организация.

Лидерът на "Екогласност" Емил Георгиев разказа за срещите си с Петков и Василев.Две срещи и две оферти, обобщи Георгиев разговорите си. Той съобщи, че с двамата са искали да използват партията, за да се явят на изборите.

„Преди около 12-14 дена бяхме потърсени от техен представител. Този човек дойде като представител на Министерство на образованието. Каза, че те държат на всяка цена да поемат цялото ръководство на „Екогласност”. При което аз му казах – „разговорът свърши”, разказва председателят Емил Георгиев, предаде Нова тв.

Следва нова среща. Този път с Кирил Петков, но предложението е било различно.

„Той дойде тук, много усмихнат, много весел. Започнахме разговора отначало. Тогава те предложиха да влязат в ръководството. Казах, че и това е невъзможно. Те щели да поемат изцяло финансирането и да ни предложат места. На мен ми предложиха да поема Хасково и още едно място”, казва Георгиев.

По думите му - отново отказва офертата и разговорът приключва.

И ако „Екогласност” не са намерили допирни точки с Петков и Василев, то от партия МИР виждат общо бъдеще с новия проект, но остават лаконични около конкретните разговори.

„Тепърва другата седмица ще видим как ще направим промяната”, заяви председателят Симеон Славчев.

Към момента от партията не потвърждават, но и не отричат. Славчев казва, че е нямало разговори, но имало общи виждания.

Одобрение за намеренията на Петков и Василев идва и от партия „Волт”. Които също отричат към този момент да са преговаряли за общо явяване на изборите.

„Към момента ние нямаме връзка с Петков и Василев. Зз лично бих препоръчал на борда на „ВОЛТ” да преговаря с тях двамата, защото техния профил е страшно близък до нашия”, каза Настимир Ананиев, който доскоро бе председател на "Волт"

А отговорът на въпроса – с коя партия Кирил Петков и Асен Василев се очаква да дадат тази неделя.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички