Коя наша партия козирува на Кремъл? Думите на Илхан Кючюк

Ето това не мога да обясня на нашите партньори в ЕС

Коя наша партия козирува на Кремъл? Думите на Илхан Кючюк | StandartNews.com

ДПС изцяло осъжда това, което се случва в Украйна.

Това коментира пред БНТ Илхан Кючюк от ДПС.

 В същото време призоваваме България за активна позиция по отношение на санкциите. ДПС ще вземе своята позиция по отношение военната помощ за Украйна. Разбира се ние сме член на НАТО. Но тук въпросът е къде са управляващите. Защо имаме коалиция, в която три от партиите застават зад голяма солидарност във военно отношение, а една от партиите има антинатовска позиция. Тук ангажиментът не може да е само на една политическа сила, отношението е на управляващите.

Аз искам да знам къде управляващите водят България. Защото нашите партняори в ЕС ми задават въпроса защо в България има партия, която не принадлежи към това цивилизационно пространство, което е българския избор - през 2004 г. станахме член на НАТО. А сега имаме партия, която защитава определени прокремълски позиции и това не може да се обясни. Имам предвид БСП, разбира се,коментира той.

Как да обясня на партьорите ни, че в момент, когато цяла Европа е застанала на правилната страна на историята, липсва обединен ресурс на българските управляващи, допълни той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай