Костов и Цветанов като в шлагер на Лили

Никога няма да ме заобичате, обърна се вицепремиерът към Командира

Костов и Цветанов като в шлагер на Лили  | StandartNews.com

София. Отношенията между Цветан Цветанов и Иван Костов навлязоха в нова фаза. Вътрешният министър отправи горчиви реплики към Командира, почти като в шлагер на Лили Иванова (кой - вижте накрая).

"Знам, че никога няма да ме заобичате. Когато идвахте в моя кабинет, ме подкрепяхте, а тук на трибуната заявявате, че не ме обичате”, обърна се Цветанов към лидера на ДСБ от парламентарната трибуна. „Знам, че няма да ме обичате, нито ще ви искам дъщерята, за да се женя за нея, нито пък искам да влизам във вашето семейство. Нито пък искам да ме обичат от БСП, които постоянно ме критикуват”, продължи МВР-шефът.

Емоционалните реплики бяха в отговор на критиките на Иван Костов към закона за управление на системата за защита на националната сигурност. „Този, който го е писал, не осъзнава смисъла на понятието национална сигурност. Къде е човекът, който е подписал законопроекта? Защо го няма в залата министър-председателят, а още сега прехвърля отговорността върху вицепремиера. Това не е закон за трансплантациите или за детските градини. Това е закон, който трябва да изгради националната сигурност”, заяви Костов, с което отприщи емоцията на министъра.

Цветанов натърти, че не е вицепремиер и министър на вътрешните работи, за да го обича Иван Костов или някой, който гравитира около него. „Вие като министър-председател нямахте политическата воля да отворите досиетата на бившата Държавна сигурност, защото и във вашия кабинет имаше такива хора, дори говорителят ви беше такъв. Защо не показахте ефективност в защитата на националната сигурност относно корупционните практики с приватизацията. Давам за пример авиокомпания „Балкан”, „Кремиковци”, каза той.

„Нормално е да сте свалили доверието си, защото вицепремиерът Цветанов успя да ви докаже, че Алексей Петров, който вие създадохте и вие толерирахте, всъщност се превърна в основния играч в подземния свят, подкрепян от изпълнителната власт в лицето на министър-председателя Иван Костов от 1997 до 2001 г. Аз знам, че няма да ме обичате. Аз не съм вицепремиер, за да ме обича Иван Костов, а за да извадя всичко това наяве”, заяви още Цветанов.
Той даде пример с делото Килърите, с убийството на Емил Кюлев.

„Косьо Самоковеца кой го създаде? Да не го създаде Цветанов, който не обичате? Кой направи тези кръгове през годините на прехода", ядоса се Цветанов.

ШЛАГЕРЪТ

Из "Стари мой приятелю" на Лили Иванова

Всеки има своя миг -
единствен миг.
Всеки има своя сън -
несбъднат сън,
виж очите ни -
колко уморени са.
Не, недей да ми припомняш,
не, недей да ме поглеждаш
тъй отчаяно и нежно - не!
Както преди...
Моля те, не ме докосвай,
моля те не ме целувай
тъй погубващо и страстно - не!
Както преди...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай