Костадинов революционен. Къде прати войската?

Ще има ли референдум за еврото?

Костадинов революционен. Къде прати войската? | StandartNews.com

Революционна идея за охрана на границата от мигранти даде лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

„Границата не се охранява. Неслучайно няколко пъти в парламента призовахме правителството да изпрати войската там, за да охранява адекватно. Тези случаи иначе ще продължат“, коментира пред bTV Костадинов, след като 18 мигранти бяха открити мъртви у нас край софийското село Локорско.

„Преди малко повече от месец аз самият почти станах свидетел на катастрофа с трима нелегални мигранти на магистрала „Тракия“. Те бяха превозвани от кола с българска регистрация, вероятно от трафикант, защото след инцидента бяха изоставени“, посочи още той.

„Българската армия трябва да пази границата, не да подпомага гранична полиция. Повечето държави в ЕС пазят външните си граници с армия, а не с полиция. Очевидно е, че има пробойни в гранична полиция. Дори ток да пуснем по оградата, тя няма да бъде достатъчно защитно съоръжение. Трябва зад него да има човек, който да пази“, отбеляза Костадин Костадинов.

„На границата ни с Турция гората е прорязана от горски пътеки и през няколко метра можеш да срещнеш нелегален имигрант. Ако границата ни е в режима от преди 30 години – когато никой не можеше нито да влезе, нито да излезе, няма да имаме този проблем. Не разбирам защо българското държавно ръководство упорства и веднъж завинаги не реши този проблем. Ако се даде ясен сигнал, че на българската граница ще се стреля на месо, няма да е така. Уставът на въоръжените сили позволява това. Армията ни е достатъчно добре подготвена, но нямаме толкова много хора“, коментира лидерът на „Възраждане“.

„Такава вакханалия, такова брутално храчене в лицето на българската държавност, каквито има през последните месеци и години, не съм виждал. Държавата ни е в огромна криза“, каза още той.

Според него санкциите по закона „Магнитски“ са направени с цел да се отразят на изборите у нас на 2 април. „Това е натиск върху ГЕРБ. Ударът по Горанов, е ясен сигнал, че Борисов трябва да направи коалиция с „Доносническа България“ и „Продължаваме промяната“. Очевидно е, че тоз знак е бил разбран от него, защото той заяви готовност за такава коалиция“, посочи Костадинов.

Той смята, че заради войната в Украйна, ще се създаде правителство, което да е легитимна основа за включването на България в нея.

Лидерът на "Възраждане" беше категоричен, че ще се стигне до референдум за еврото, а листите на формацията му за изборите са готови отдавна. Костадинов посочи още, че тя разговаря с всяка партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай