Костадинов иска трибунал. За кого?

Лидерът на Възраждане скочи на Христо Иванов

Костадинов иска трибунал. За кого? | StandartNews.com

Трибунал и съд за шпионаж за всички депутати, които искат да дадат оръжие на Украйна. Това каза председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов на протеста, организиран от партията.

"Нас ни управляват хора, които трябва да работят за държавата, а те се подиграват на държавата. Имам една лоша новина за тях - държавата това сме ние", продължи Костадинов.

"Правителството обсъждало дали да изпълни нареждането от американското посолство и да изгони руската посланичка. Следващите чужди граждани, които трябва да изгоним, са българските министри", заяви още лидерът на "Възраждане". Той обяви, че целта на партията му е да не се допусне въвличане на България в участие във военния конфликт в Украйна, а с предложението си за военна помощ за Украйна "Демократична България" искала точно това.

„Днес беше прочетена декларация от страна на „Демократична България“, с която се иска България да предостави активно военна помощ на Украйна, както и да изгони руската посланичка. Единственото нещо, което не казаха от „Демократична България“, е, че искат да обявят война на Русия, защото само това нещо остана. Но повярвайте ми, ако американците им го кажат, и това ще направят“, подчерта Костадинов.До думите на лидера на „Възраждане“ украинци, които живеят в България утре организират митинг, на който ще настояват България да се включи във войната.

Лидерът на „Възраждане“ отбеляза, че България прави достатъчно в помощ на населението на Украйна като изпраща хуманитарна помощ и лични предпазни средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай