Коста Стоянов: Варна може да се развие като привлекателен икономически център, когато се създадат нови икономически зони

Предвиждаме изграждане на високотехнологичен парк, заяви кандидатът за кмет на "Възраждане"

Коста Стоянов: Варна може да се развие като привлекателен икономически център, когато се създадат нови икономически зони | StandartNews.com

Варна може да се развие като привлекателен икономически център, когато се създадат нови икономически зони. Това заяви кандидатът за кмет на Варна, издигнат от „Възраждане“ – инж. Коста Стоянов, на среща с граждани. Той посочи, че, за съжаление, отдавна се говори за Индустриална зона във Варна, но към момента дори няма приет Подробен устройствен план.

„Ние предвиждаме да работим усилено в тази посока, тъй като сме провели разговори с чуждестранни инвеститори, които имат интерес да развиват бизнеса си именно във Варна. По този начин ще създадем нови работни места. Предвиждаме и изграждане на високотехнологичен парк на териториите на "Острова" и "Малка чайка". Друг потенциал за развитие виждаме и в изграждането на нови интермодални терминали и в развитието на Пристанище Варна, каза още Коста Стоянов.

По отношение на това какво се предвижда като промяна на архитектурния облик на морската столица, Стоянов посочи, че фокусът ще бъде насочен към зелените зони и санирането на сгради.

„Съвместно с архитекти, урбанисти, конструктори, озеленители и геодезисти ще насочим усилията си за промяна визията на нашата морска столица. Ще обърнем внимание на паметниците на културата, които ще бъдат реставрирани.

Ще предвидим изграждането на нови зелени площи. Ще подпомогнем живеещите в старите жилищни блокове да кандидатстват за саниране на сградите си. Чрез актуализацията на Общия устройствен план (ОУП) ще може да направим правилен баланс на териториите в различните части на Варна и да ограничим безразборното застрояване, на което станахме свидетели през последните няколко години“, сподели още инж. Коста Стояновкандидат за кмет на Варна от “Възраждане“.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай