Корман Исмаилов: Нападението над Доган е криминално

Октай Енимехмедов не е наш член, каза лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство"

Корман Исмаилов: Нападението над Доган е криминално | StandartNews.com

София. Нападението срещу лидера на Ахмед Доган е криминален акт. Това е посегателство срещу личността на български гражданин. Тази хипотеза изрази пред БНР един от яростните противници на политиката на Доган Корман Исмаилов.

Председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" подчерта, че същото може да се случи срещу служител на бензиностанция, срещу работещ в златарски магазин. Това дава много по-различен отзвук, в това число и международен. Определено изпитах облекчение, когато ме информираха, че няма пролята кръв, уточни той.

Исмаилов не познава нападателя Октай Енимехмедов, но според негови колеги са потвърдили, че са го видели на учредяването на партията Народна партия "Свобода и достойнство". "Оказа се, че той е бил сред гостите на 1 декември в НДК на нашето учредяване. Очаквахме около 900 делегати, а дойдоха 1015 и още повече хора, които искаха да присъстват. Някои от тях са влезли като гости, за да не бъдат върнати. Той е бил един от тези хора. Той не е наш член". Това поясни младият партиен лидер.

Исмаилов смята, че е имало пропуск в охраната на конференцията на ДПС. По думите му по начина, по който се охранява г-н Доган, трябва да бъде охранявана и конференцията.

За съжаление и органите на реда НСО не можаха да овладеят ситуацията, посочи още Исмаилов. Той смята, че най-грозното нещо, което ще отеква дълго време, е било нападението над Октай. Това ще стои като петно на ревера на страната ни, недопустимо е подобно отношение от страна на делегати, твърди той. 

Моето обяснение е негативите, които натрупа Доган във времето и близкото му обкръжение. Те се опитваха така да представят тези неща, че негативите да рефлектират върху техните избиратели и това да ги сплотява. Това стана основен инструмент на манипулацията. Съвсем нормално те изпаднаха в най-голямата изолация, в която са били, коментира още младият политик.

Исмаилов очаква на предстоящите избори "шамар за Доган". Той определи оттеглянето на Доган като лидер на ДПС с думите: Това е рокада в шаха, в която царят и топът си сменят местата, но царят си остава цар, а просто на единия топ му се дава повече поле за действие. Но шамарът ще бъде в лицето на Местан, а не толкова в лицето на Доган от избирателите, заяви Исмаилов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай