Контрера: ВМРО има решение с формации от кръга на ПП-ДБ и на БСП да не работи

Според представителя на ВМРО на балотажа в София има двама леви кандидати

Контрера: ВМРО има решение с формации от кръга на ПП-ДБ и на БСП да не работи | StandartNews.com

ВМРО има решение, че с формации от кръга на ПП-ДБ и на БСП няма да работи. Сега изпълняваме своя политическа позиция, взета още преди изборите.

Това каза пред БНР Карлос Контрера, избран за общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет. Партията ще бъде представена само от него в следващия мандат на СОС. Контрера беше и кандидат на ВМРО за кмет на София.

Според представителя на ВМРО на балотажа в София има двама леви кандидати.

Карлос Контрера изказа мнение, че социологическите проучвания преди изборите са били пропаганда и предложи в обществото да се проведе сериозен дебат за това:

"Не може да твърдиш непрекъснато, че един кандидат ще бъде на балотаж, а да се окаже съвсем друго, но да твърдиш, че вси„чко е точно и изрядно. ... Това със сигурност е помогнало на фаворизираните кандидати и е попречило на другите". 

По думите му местните избори са били "битка на твърди ядра, а голяма част от софиянци останаха разочаровани от процеса и не участваха в него, а това е голям проблем с представителството". 

Контрера посочи, че ПП-ДБ-"Спаси София" са се поставили в изолация в СОС:

"Това означава, че мандатът на Общинския съвет ще тръгне много трудно. Предполагам, че ще се стигне до ситуация, подобна на тази в НС с избора на председател".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай