Контрера: Фокусът ни е върху кварталите и крайградските зони

ВМРО излиза с ясни и конкретни предложения на тези избори с решения за конкретни проблеми на София

Контрера: Фокусът ни е върху кварталите и крайградските зони | StandartNews.com

При срещите и разговорите в район „Овча купел“ кандидатите за кметове и общински съветници на ВМРО за София представиха идеите за развитие на крайградските зони и кварталите. Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО, подчерта, че инвестиционната програма на града трябва да се извършва на принципа от периферията към центъра. Това означава изпълнение първо на проектите за кварталите и крайградските зони. Конкретно за район „Овча купел“ ВМРО предлага да се започне с основен ремонт и реконструкция на ул. „Любляна“ - подмяна на подземната инфраструктура, ремонт на пътните платна, тротоарите, уличното осветление. Отделно от това, според ВМРО, следва да се започнат отдавна отлаганите ремонти на вътрешнокварталните улици, за което представителите на Организацията предлагат да се отделят приблизително 5 млн. лв. за уличната мрежа на района, включително кв. Горна баня.

Други конкретни проекти, които влизат в програмата на ВМРО, са изграждане на канализацията в кв. Горна баня, с. Мало Бучино, включително вилната зона „Манилов дол“, изграждане на детска градина в с. Мало Бучино с яслени групи, разкриване на две експресни линии: с. Мало Бучино - кв. Суходол - МС Сливница и с. Мало Бучино - кв. Суходол - кв. Горна Баня - МС Горна Баня- МС Мизия.

На среща с гражданите в с. Мало Бучино Карлос Контрера постави акцент и върху темата за гробищните паркове. Неговото предложение е да се изработят подробни устройствени планове за всички гробищни паркове в малките населени места и кварталите, за да се благоустроят. Предложението на ВМРО е през 2024 и 2025 г. да се осигурят средства за ремонт на огради, алеи, изграждане на чешми, поставяне на осветление и изграждане на видеонаблюдение.

ВМРО излиза с ясни и конкретни предложения на тези избори с решения за конкретни проблеми на София и кварталите.

Смятам, че софиянци няма да се доверят на политически дилетанти и парашутисти. София има нужда от подготвени хора с ясни ангажименти, а не от политика „ала-бала“. Затова смятам, че ВМРО ще събере значителна подкрепа от всички онези, които не искат експерименти с града от разни самозванци в политиката. ВМРО е гарант, че упражнения в стил Кирил Петков няма да бъдат допуснати в София, коментира Карлос Контрера.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай