Вторник,

Комитова проговори за партията на Янев. Каза кое е най-важно

От: Стандарт -
3698
Комитова проговори за партията на Янев. Каза кое е най-важно
A
A
A

„Отношението на президента към партиите е еднакво отдалечено, той ще критикува всички, които не са окей като управляващи и ще подкрепя всички, които са окей спрямо неговите виждания. Ако в тази партия "Български възход" не се изпълняват задачите с повече консерватизъм да се защитават националните интереси, ще съм първата, която ще си тръгне“. 

Това заяви бившият служебен регионален министър и настоящ учредител на партия „Български възход“ Виолета Комитова пред БНТ.  Според нея събитията в страната ни не се случват, откакто ние имаме това шарено правителство от 10 партии и повече вътре.  Сегашната четворна коалиция все още нищо не е направила по темата за Република Северна Македония, но властта управлява в много сериозна ситуация. Самите те са сложен политически продукт, с много компоненти и винаги даден компонент може да изгори, посочи Комитова.

Партията на Стефан Янев ще защитава националните интереси в НАТО и ЕС. Липсата на защита на националния интерес се усеща много силно в обществото, отбеляза Комитова. Тя не знае какъв вариант ще ги нарекат, но позицията – консервативна защита на националните интереси, ще постави гражданите в по-добър живот.

Трябва да сме отворени към целия свят в търговските отношения, настоя Комитова.  Нейният най-голям страх е въвличането на все повече държави във военния конфликт в Украйна, което все повече и повече ни въвлича в Трета световна война. Някой може ли да ни гарантира, че няма да има Трета световна война?, запита Комитова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички