Петък,

Комитова проговори за партията на Янев. Каза кое е най-важно

От: Стандарт -
4118
Комитова проговори за партията на Янев. Каза кое е най-важно
A
A
A

„Отношението на президента към партиите е еднакво отдалечено, той ще критикува всички, които не са окей като управляващи и ще подкрепя всички, които са окей спрямо неговите виждания. Ако в тази партия "Български възход" не се изпълняват задачите с повече консерватизъм да се защитават националните интереси, ще съм първата, която ще си тръгне“. 

Това заяви бившият служебен регионален министър и настоящ учредител на партия „Български възход“ Виолета Комитова пред БНТ.  Според нея събитията в страната ни не се случват, откакто ние имаме това шарено правителство от 10 партии и повече вътре.  Сегашната четворна коалиция все още нищо не е направила по темата за Република Северна Македония, но властта управлява в много сериозна ситуация. Самите те са сложен политически продукт, с много компоненти и винаги даден компонент може да изгори, посочи Комитова.

Партията на Стефан Янев ще защитава националните интереси в НАТО и ЕС. Липсата на защита на националния интерес се усеща много силно в обществото, отбеляза Комитова. Тя не знае какъв вариант ще ги нарекат, но позицията – консервативна защита на националните интереси, ще постави гражданите в по-добър живот.

Трябва да сме отворени към целия свят в търговските отношения, настоя Комитова.  Нейният най-голям страх е въвличането на все повече държави във военния конфликт в Украйна, което все повече и повече ни въвлича в Трета световна война. Някой може ли да ни гарантира, че няма да има Трета световна война?, запита Комитова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com