Комисията по транспорт изкарва гонките от улици и магистрали

Комисията по транспорт изкарва гонките от улици и магистрали | StandartNews.com

Трябва да изкараме гонките от булевардите, улиците и магистралите. Те не трябва да се случват по никакъв начин. За тях трябва да има регламентирани места, на които любителите на бързите скорости да практикуват своето хоби. Това заяви пред БНТ Настимир Ананаиев, председател на Парламентарната комисия по транспорт във връзка с предстоящите промени в Закона за движение по пътищата.

За съжаление, в момента няма определение "гонка" в нашето законодателство, каза още той и коментира вчерашното заседание на комисията, на което са присъствали и представители на високите скорости.

"В част от дискусията имаше въпрос дали думата "гонка" трябва да бъде част от Закона за движение по пътищата или да бъде част от Наказателния кодекс. Аз се надявам ние да се обединим около понятието "гонка" и все пак да има такава дефиниция", обясни Ананиев.

На хората, които искат да се състезават, трябва да им се предложи някаква алтернатива - те ще се състезават по улиците и булевардите, защото са принудени да го правят. Но ние ще завишим санкцията за такива мероприятия, които се правят на обществени места без разрешение и ще бъдат наказвани сериозно такива провинения като едно от предложенията беше конфискация на автомобил", допълни още шефът на Комисията по транспорт в НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай