Вторник,

Кога ще е готова "Струма"? Говори Гроздан Караджов

От: СТАНДАРТ -
854
Кога ще е готова "Струма"? Говори Гроздан Караджов
A
A
A

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството

Кога магистрала „Струма” ще бъде готова? Отговор на този въпрос даде министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов в интервю за Нова тв.

„Договорили сме цена, която сега едва ли би могла да бъде договорена, но далеч не съм оптимист, защото вариантът е неприемлив за еколозите. Ако получим одобрение, строежът ще свърши за три години”, коментира Караджов По думите му процедурата е напреднала, но се чака оценка на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

„Чакаме положителен отговор от екологичното министерство и за тунела под Шипка. Имаме оферта от изпълнителя, според която след 4 години и 2 месеца след одобрението на проекта, тунелът ще бъде завършен. Чакаме само екологичната процедура да завърши”, съобщи министър Караджов.

Тол системата е друга тема, която министърът коментира. Той увери, че винетните такси няма да поскъпват.

„Те по-скоро да за намаляване, защото винетките плащат 2/3 от сумата. Това не е честно – в другите страни 2/3 от нея се плащат от тежкотоварните превози”, каза ресорният министър.

Автомагистрала „Хемус” ще бъде готова в цялостния си вид през 2027 г., увери Караджов и нарече отсечката „странна птица”. По думите му строителството там не е спряно.

"Не са спрени процедурите, възложени чрез ин хаус. По същите процедури се строи и пътят Ботевград – Видин, каза още министър Караджов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички