КНСБ: Животът на кабинета зависи от проблемите на работещите

КНСБ: Животът на кабинета зависи от проблемите на работещите | StandartNews.com

София. На фона на провелия си вчера национален протест на КНСБ в столицата, въпросът дали се прегърнаха синдикатите и управлението, след като се обявиха срещу протеста на студентите и искащите оставка на правителството, остана без ясен отговор.

По мнение на президента на КНСБ Пламен Димитров обаче нещата стоят по друг начин. От ефира на "Здравей, България" Пламен Димитров коментира: „От 10 дни заявяваме какво искаме да направим и направихме точно това, което казахме, че ще направим и нищо друго. Започнахме нашето действие с притеснението, че гласът на работещия българин не се чува. Доходите, заплатите и пенсиите останаха някъде встрани. Не казвам, че въпросът за морала в политиката не е важен, напротив ние също го слагаме напред".

Според Димитров след вчерашния протест на КНСБ икономическите и социалните проблеми са излезли на преден план.

„Животът на това правителство зависи от това доколко то ще успява да решава тези проблеми. Ако не ги решава, ще си отиде много бързо, ама няма да си отиде от това, че искат студентите или че няколкостотин български граждани протестират справедливо в София, тъй като нямат подкрепата на цялата страна", заяви Пламен Димитров.

По думите му, ако не бъдат изпълнени исканията, поставени от КНСБ,  до приемането на бюджета, предстоят нови реакции от страна на синдикатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай