Кметът на Перник: Идват политически караконджули

Според него БСП е в насипно състояние в момента, каза Станислав Владимиров

Кметът на Перник: Идват политически караконджули | StandartNews.com

Направих прогноза, че ще катастрофираме на тези избори. За съжаление, се оказах прав. Много тежка загуба и тежък момент за нашата партия, тежък момент и за България, защото БСП - хубава или лоша, е системна партия и винаги е защитавала интересите на нашата страна. Това коментира в интервю за БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров, от когото Корнелия Нинова сне политическо доверие.

Според него БСП е в насипно състояние в момента, което отваря пространство в лявата част на политическия спектър, което дава възможност “да нахлуят политически караконджули, популисти и антосистемни играчи”.

“Младите хора, активното население излязоха и наказаха статуквото, наказаха партиите, които имат претенциите да са системните партии в нашата страна”, обобщи Владимиров. За него е важно политиците да са хора с достойнство, защото на избори винаги има спечелил и загубил.

“Определенията, които слушам в моята партия, за съжаление, будят единствено подигравки. Приличаме на някои български футболисти, на които все някой им пречи… Заравяме глава в пясъка и казваме: “Продължаваме напред.” Не виждаме причините”, каза кметът на Перник. По думите му в този момент БСП се е затворила в себе си и е “започнала една вътрешнопартийна саморазправа, лошо облечена като грандиозни реформи” ръководителят на БСП.

“Липсата на качествени послания, саморазправата, силовото налагане на кандидатурите за народни представители, на мнения, липсата на диалог, смачкването на органите в партията - Националният съвет заседава на някакъв подпис и никой не знае къде се взимат решенията, това лицемерие доведе до този резултат”, обобщи Владимиров.

Според него оставката на Корнелия Нинова би решила много проблеми в БСП и не би задълбочила кризата в партия.

“Това, което чух вчера, че без нея партията няма да съществува - мисля, че здравият разум вече е напуснал нашата партия”,  категоричен беше той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай