Кметове скочиха срещу Кабаиванов

Кметове скочиха  срещу Кабаиванов | StandartNews.com

Жителите на 6 знакови кметства от община Карлово започват подписки за преминаването им към община Сопот. Кметовете на Клисура, Розино, Иганово, Кърнаре, Певците и Христо Даново преди дни са отправили питане до Общински съвет Сопот, научи "Стандарт". Градоначалниците се обявяват срещу лошото управление на общината, задълженията, които се трупат под ръководството на кмета на Карлово Емил Кабаиванов и го обвиняват, че не спазва "европейската директива за децентрализация на местната власт". Регионът е без стратегия за развитие, а в него е концентрирана ключова част от българската история.

"Не е без значение, че част от общинските решения на кмета, които касаят Клисура, се вземат без въобще да се питат хората тук", заяви пред "Стандарт" вчера градоначалникът на Клисура Борис Спиров. Той е сочен за доайен сред кметовете в региона и ще се бори за нов мандат като кандидат на ГЕРБ. Спиров обаче е подкрепен и от кмета на Розино - Димитър Петров, който е кандидат на БСП. "От различни партии сме, но сме се обединили за бъдещето на населените ни места", каза днес Петров. По думите на градоначалниците през последните няколко години в общината са сключени сделки за милиони левове със земеделски земи.

"За Розино говорим за сума от близо 1,5 млн., за Клисура - към 500 000 лв. и нито лев от тези пари не са влезли в нашите кметства, всичко се концентрира в Карлово", каза още Петров. Градоначалниците роптаят и срещу невъзможността да разработват европейски проекти. И дават пример, че разстоянието от Клисура до Калофер е 60 километра, а Сопот би станал много добър административен център за кметствата им. По думите им до дни в региона започват организиране на общоселски събрания и излъчване на инициативни комитети за провеждането на местен референдум за отделяне на кметствата от община Карлово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай