Кметове ще спасяват БСП

Донка Михайлова ще учи БСП как се печелят избори

Кметове ще спасяват БСП | StandartNews.com

Кметът на Троян Донка Михайлова става член на Изпълнителното бюро на БСП. Това стана ясно по време на червения пленум днес. Соцлидерът Михаил Миков заложи и на още един експерт по местно самоуправление в опитите за реанимиране на партията. Това е бившият градоначалник на Враца - Николай Иванов.

България да има социална държава. Това каза председателят на БСП пред членовете на Националния съвет на партията. Миков посочи също, че всеки партиен член и ръководител, всяка партийна организация трябва да оценят ролята и значението на предстоящия партиен конгрес.

Лидерът на левицата подчерта, че вече текат дискусии по общинските бюджети. "В тях и в обсъждането на местните политики трябва да се включат активно всички членове на БСП, като едновременно с това бъдат привлечени и гражданите", каза още той.

По думите му от страната има тревожни сигнали, че избрани с листите на левицата общински съветници, са предпочели "по-лекия път" – да се приобщят към групите на управляващите в местната община "или други групи, които изразяват бизнес интереси". "Очевидно е, че подборът за листите е направен, без да се отчита политическата лоялност на хората, които са приели да защитават лявата политика в общинските съвети – в управление или в опозиция", подчерта председателят на БСП.

Напоследък се наблюдава процес на съживяване на парламентарната ни група, каза още лидерът на БСП. Той изясни, че това се случва по повод на дискусиите по бюджета за следващата година. Миков подчерта, че членовете на НС ще получат и точна справка за участието на депутатите в работата на парламентарната група. "Ако средностатистически групата ни изглежда все по-жива и опозиционна, то може да се каже, че тежестта на това не се разпределя равномерно между отделните народни представители", допълни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай