Кметове: Бързо нов кабинет или криза

Кметове: Бързо нов кабинет или криза | StandartNews.com

Градоначалниците притеснени за бюджет 2015 и еврофондовете

София. "Трябва да има съставяне на кабинет след политическите консултации, които ще се състоят идната седмица в Народното събрание. В противен случай ни очаква криза. Това заявиха кметове на големи градове у нас. Те са притеснени, че ако не бъде съставено бързо стабилно правителство, има опасност страната да изпадне в тежка криза.

"България има нужда от правителство, защото ще се влезе много бързо в процедурата по новия бюджет, има необходимост да се взимат спешни решения за държавата - и по КТБ, и по стартирането на еврофондовете, така че държавата има нужда от правителство. Има достатъчно десни и десноцентристки партии, което дава възможност на Бойко Борисов с лекота да създаде правителство - десноцентристко", заяви кметът на Смолян Дора Янкова и продължи: "Сигурно няма да им е комфортно на ГЕРБ, че имат 84 депутати - колкото БСП имаше миналата година в парламента, но поне няма недостиг и криза на десноцентристки партии".

Янкова допълни, че партиите трябва да се договорят, тъй като са от едно семейство. "Всички членуват в Европейската народна партия, това означава, че има възможности без никакъв проблем България да има дясно правителство. Избра си България пътя на десницата реално и сега ще трябва да приеме и решенията, които това правителство ще взима", каза още кметицата на Смолян. Според нея резултатите от парламентарните избори не бяха очаквани. "Ние се борихме за много по-голямо доверие на избирателите и в Смолянския избирателен район, и в България като цяло. Фактите обаче показват друго - загуба, и то тежка загуба за "БСП - лява България", призна Янкова пред радио "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай