Събота,

Ключов разговор Петков - Мицотакис. Решението

От: Редактор -
Ключов разговор Петков - Мицотакис. Решението
A
A
A

Ще бъдат положени максимални усилия за възможно най-бързото построяване на газовия интерконектор между България и Гърция. Това увериха премиерите на България и на Гърция Кирил Петков и Кириакос Мицотакис, които проведоха двустранна среща в София в понеделник.

Срокът за изграждане на тръбата последно бе удължен с година до края на декември 2021 г. Дали този график обаче ще бъде спазен обаче все още е неизвестно. 

Това е първата визита на гръцкия премиер Мицотакис в България. В преговорния екип от българска страна участваха още финансовият министър и вицепремиер Асен Василев, външният министър Теодора Генчовска и началникът на кабинета на Кирил Петков и говорител на правителството Лена Бориславова.

"Изграждането на интерконектора влиза в послмедния пси етап.. Договорихме се и двете страни да положат усилия този проект да бъде завършен възможно най-бързо", каза Мицотакис.

И постави конкретен срок - до няколко месеца тръбата трябвало да бъде завършена.

От своя страна българският премиер Кирил Петков каза: "Беше удоволствие да говорим по много важни за региона теми. Това, което видях, е, че приятелските ни отношения ще бъдат затвърдени и заедно ще можем да постигнем повече, особено в сектора на общата инфраструктура, в енергетиката, в регионалната стабилност на целите Балкани".

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички