Клякаме ли на Кремъл за газа? Разкритие на министър

Каза как се отразяват разговорите с Газпром

Клякаме ли на Кремъл за газа? Разкритие на министър | StandartNews.com

Разговорите с руската страна за природен газ по никакъв начин не бих нарекъл завой към "Газпром", каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов пред журналисти преди откриването на Годишната среща на съветниците по икономическите и търговски въпроси. Той беше попитан кога започват разговорите с руската компания, предаде БТА.

Кризисният щаб по енергетика към Министерския съвет обяви в понеделник, че ще преговаря с "Газпром" за евентуално възстановяване на доставките по действащия до края на годината договор.  

Това решение предизвика остри реакции вдясно, откъдето отхвърлиха опитите на служебния кабинет да възстанови отношенията с руската компания.

Днес позицията си по въпроса изразиха от "Демократична България". Служебното правителство продава България, като неотклонно се опитва да върне страната в зависимост от Кремъл, заявиха от ДБ. 

Никола Стоянов обаче смята, че трябва да държим всички опции за доставка на природен газ отворени и че за нас не е добре да държим някоя затворена.

"Диверсификация не означава да затворим някои опции и да гоним други. Диверсификация означава всички опции да са отворени и да доставяме по всички възможни маршрути", каза министър Стоянов. На въпрос колко тежки ще са преговорите с "Газпром", той каза, че е сигурен в компетенцията на министъра на енергетиката.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай