Клисарова ще създаде общински фонд „Здраве“ за хората с най-ниски пенсии

Клисарова ще създаде общински фонд „Здраве“ за хората с най-ниски пенсии | StandartNews.com

„Като стана кмет, ще създадем фонд „Здраве" в Общината, който да подпомага по втория пакет хората с най-ниска пенсия", заяви независимият кандидат за кмет на Варна, подкрепен от БСП, проф. Анелия Клисарова на срещите си с жители на районите „Владиславово" и „Аспарухово". Тя допълни, че е крайно наложително да се промени управлението в местната администрация, да се даде право на глас на варненци по важните въпроси за града и движението на преписките да бъде публично, за да може всеки да проследява документите онлайн.

„Моят приемен ден ще бъде по райони, заедно със съответния районен кмет, за да е по-удобно за хората. В помощ на възрастните и хората в неравностойно положение ще бъдат назначени обучени асистенти в районните кметства, които да им помагат при нужда", обясни проф. Клисарова. Тя каза още, че като кмет ще настоява на национално ниво за средства от държавния бюджет, с които да се подпомага Варна така, както беше при управлението на кабинета Орешарски, припомняйки, че именно тогава бяха отпуснати пари за ремонта на Двореца на културата и спорта и за проектиране на новото пристанище. „Като съпруга, майка и баба, съм добра домакиня. Като лекар съм доказала, че мога да се грижа и да помагам на хората. Всичко това ми дава увереността, че ще бъда добра домакиня на Варна. Ако се обединим и гласуваме с №39, и №2, ще се случи промяната в града ни. Знаете, че комбинацията – кмет, в мое лице, и общински съветници от БСП, е най-добра за варненци ", категорична беше независимият кандидат за кмет. „Този път ще изберем жена, която да ръководи Варна, за да свърши работа", казаха присъстващите на срещата.

На разговора присъстваха и кандидатите за общински съветници от БСП Светлана Такева, Димитър Чутурков, Десислава Миливоева и Магдалена Парчева. „Ние ще настояваме да се отделя процент от общинския фонд култура за финансиране на дейности на самодейни и творчески колективи на възрастни хора. И това е заложено в програмата на БСП", каза в отговор на въпрос Светлана Такева. Беше повдигнат въпросът и за проблемите на Кайсиева градина, която беше определена като тотално забравен район от дълги години. „Там липсват денонщна аптека, магазин, пощенски и банков клон. Те могат да се помещават в изоставената сграда до пазара. Общината може да изкупи дела от собственика и да я довърши", предложи Димитър Чутурков. Той обясни, че в район „Владислав Варненчик" липсва спортна зала и басейн, които могат да бъдат изградени на терена до магазин „Джъмбо".

Сред участниците в срещата беше и фолклорна група „Росна китка", която поздрави със специални песни независимият кандидат за кмет на Варна, проф. Анелия Клисарова и кандидатите за общински съветници от БСП. По-късно те разговаряха с живеещите в района на детска градина „Пламъче". Хората поискаха да бъде изградено видеонаблюдение около училищата и детските заведения във „Владиславово". „Ние искаме да живеем спокойно, в един подреден квартал, а не да сме по-зле от центъра", коментираха те. „За да се случи това, трябва да ни подкрепите", отговори проф. Клисарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай