Кирова напуска парламента

Депутатката от ГЕРБ заминава при семейството си в Австрия

Кирова напуска парламента | StandartNews.com

София. Депутатката от ГЕРБ Йоана Кирова напуска парламента. Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Михаил Миков пред Дарик радио. От централата на ГЕРБ потвърдиха за "Стандарт", че Кирова си отива от НС, защото заминава при семейството си в Австрия.

Така тя ще смени гледката от родния парламент - катедралата "Ал. Невски" с тази в центъра на Виена - "Св. Стефан". Кирова остава член на ГЕРБ. "Оставам в партията, но напускам парламента. Решението тлееше в мен, но в петък подадох заявлението", заяви тя пред "Стандарт". Най-вероятно мястото й на депутатската банка ще бъде заето от Снежана Дукова. Тя беше кандидат от 25-и избирателен район в София.
Преди година стана ясно, че Кирова се е сдобила с недвижимо имущество в Австрийската столица Виена. Къщата и дворът са 237 квадрата, а сделката е за приблизително 1,1 млн. лева. Имотът е записан на името на съпруга й, бизнесмена Иван Киров.
В интервю за "Стандарт" депутатката сподели, че има емоционална връзка с Виена, където тя и съпругът й били дълго време. Той е учил там, а тя е живяла там две години. Йоана Кирова сподели още, че се надява някой ден децата й да учат там. Нейният тъст Киро Киров бе отвлечен през март 2009 година. По-късно стана ясно, че бандата на "Наглите" са замесени в покушението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай