Кирил Добрев: Баща ми предрече министри от ГЕРБ

Покойният МВР шеф канил Аню Ангелов и Божидар Димитров в кабинета си

Кирил Добрев: Баща ми предрече министри от ГЕРБ     | StandartNews.com

София. Един от ключовите министри на прехода - покойният Николай Добрев (БСП), е канил в кабинета си министри от ГЕРБ. Това разкри в интервю за "Стандарт" синът му Кирил Добрев.

"Пазя тефтер, в който баща ми е записвал всички разговори и варианти при съставянето на правителство през 1997 година", обясни Добрев, който сега е соцдепутат. И намекна, че в списъка тогава са били хора и от СДС. Както и действащи сини политици.

Добрев не назова имената на сегашните министри, но според отлично запознати източници по страниците на баща му били записани имената на сегашния министър на отбраната Аню Ангелов. Заедно с него за правителствен пост е бил гласен и проф. Божидар Димитров.

Военният министър не бе открит за коментар. "Преди две години ми казаха за пръв път, че съм бил в тефтера на Добрев, но с мен разговори не са водени", коментира сегашният шеф на НИМ и бивш министър без портфейл.

Според проф. Димитров през 1997 година в БСП са нямали намерение да правят правителство след Виденовата зима и "само са разигравали театър". По думите му, когато Добрев влиза с папка при президента Петър Стоянов, в нея е нямало предложения за кабинет.

"Папката е била празна и това мисля, че го призна Стоянов", каза още проф. Димитров. И отбеляза, че по това време той е бил член на БСП. Като кадър на партията било нормално да бъде спряган за постове в соцправителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай