Кирил Петков зад Радостин Василев: Благодаря за смелостта

Мафията загуби възможността да сформира правителство, каза Асен Василев

Кирил Петков зад Радостин Василев: Благодаря за смелостта | StandartNews.com

"Когато тръгнахме по площадите обещахме нулева толерантност към корупцията. През последните няколко месеца непрекъснато се опитвахме да стигнем до това обещание. Законите за КПКОНПИ се бавеха – винаги от няколко човека от ИТН. Днес стана ясно, че този вододел е тук – между мафията и България на свободните хора, на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях". Това заяви премиерът Кирил Петков на извънредна пресконференция на "Продължаваме промяната". Тя бе дадена минути, след като Радостин Василев се разграничи от Слави Трифонов и обяви, че напуска ИТН.

"Искам да благодаря за огромната смелост на хората, които напускат парламентарната група на ИТН". Благодаря за огромната смелост на Радостин Василев, добави той.

Той благодари още на Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков и Светлин Стоянов.

Днес аз видях пред екрана смели хора, които знаеха, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец, каза Кирил Петков. Мафията загуби коалиционния си партньор, допълни той.

Мафията загуби възможността да сформира правителство, оттук нататък на ход е народът, допълни Асен Василев.

Ще търсим подкрепа в парламента по три линии - приемането на антикризисните мерки, приемането на КПКОНПИ и приемането на закона за енергетиката. Надяваме се да има и други смели депутати. Когато се появят ще пристъпим и към смени в правителството, каза Асен Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай