Кирил Петков във Вашингтон. Срещите му

Посещението е и част от плана на правителството за координирано решаване на проблемите с газа и инфлацията

Кирил Петков във Вашингтон. Срещите му | StandartNews.com

Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещение в Съединените американски щати. Днес и утре премиерът Петков ще е във Вашингтон, където по покана на председателя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген ще участва в лидерска среща на най-високо ниво.

Срещата е ключова инициатива на Конференцията, утвърдена като един от най-значимите международни форуми по въпросите на външната политика и сигурността. Посещението е и част от плана на правителството за координирано решаване на проблемите с газа и инфлацията чрез по-тясно взаимодействие с международните ни партньори.

В рамките на визитата си във Вашингтон министър-председателят Кирил Петков също ще проведе разговори с високопоставени представители на правителството на САЩ и с президента на Световната банка Дейвид Малпас, за да утвърди тясното партньорство на България със САЩ и международната общност.

Във фокуса на разговорите ще бъдат мерките за енергийна независимост и сигурност на България след едностранното прекратяване на доставките на газ от "Газпром".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай