Четвъртък,

Кирил Петков станал като Джон Ленън. Защо?

От: Редактор -
172
Кирил Петков станал като Джон Ленън. Защо?
A
A
A

Българският премиер мечтае във Фейсбук за общи фирми, общи образователни програми, общи концерти със съседите.

Премиерът Кирил Петков публиква изявление на профила си във "Фейсбук" в стил речта "Имам една мечта" на Мартин Лутър Кинг от 28 август 1963 г. и на песента на Джон Ленън Imagine, в която се пее за свят без държави и войни, пише "Сега".

С него обещава той и колегата му от РС Македония Димитър Ковачевски да работят двете страни да имат общи фирми, общи образователни програми, общи концерти и дори съвместни детски лагери. Сред изредените приоритети е и това да няма граница между България и РС Македония, както и изчезване на дискриминацията и на езика на омразата, а да се строят магистрали и модерни влакови линии.

"Представете си гражданите на Република България и на Република Северна Македония да се радват на взаимно уважение, зачитане на правата им и просперитет - пише Кирил Петков. - Двете държави да способстват активно за развитието на общи компании, които да създават огромна добавена стойност заедно, да имат растящи икономики, да имат съвместни детски лагери, да имат общи концерти, да имат общи образователни програми, да няма граница между двете ни страни, да няма дискриминация, да няма език на омраза, да строим магистрали, да имаме модерни влакови линии."

Според Петков, за мнозина тези негови думи може да прозвучат като мечтание, а други да организират "всякакви провокации", за да попречт това да се случи, докато трети "просто не искат стабилност на Балканите".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички