Кирил Петков обяви война! Разкри голям заговор /ОБНОВЕНА/

Опита да разкрие кой проваля кабинета

Кирил Петков обяви война! Разкри голям заговор /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Съпредседателят на ПП Кирил Петков опита да разкрие кой работи срещу провала на кабинета.

Искам да споделя информация за активно мероприятие срещу коалицията ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в парламента и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание.

Записи, както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Това обяви Кирил Петков пред журналисти.

"Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство.

Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели", добави Петков.

Като инструмент за това Петков посочи, че е използван "емоционално нестабилен политик" - Радостин Василев.  

Петков не каза директно дали диригент е президентът Румен Радев, но подчерта, че държавният глава бави мандата, а утре в 11:00 се готви „взрив“.

Кирил Петков заяви, че има части от разговори и фрази от повече от 10 часа записи, които са сглобени от Радостин Василев в 4-минутен клип, манипулативно и извадени от контекста, който той се готви да пусне утре пред медиите.

"Записите представляват внимателен избор и сглобяване на отделни фрази, думи, изрази, извадени от контекста. Целенасочено сглобени, за да създадат внушения и манипулация. Компилация от отделни думи. Това са част от записите, които ще се опитва да пуска в утрешния ден с идеята да вкара тази манипулация. Забелязваме части и фрази, които са верни, но са сглобени по такъв начин, че да дадат съвсем различно значение", обясни Кирил Петков.

И цитира някои от фразите, които медиите ще чуят в петък от записа, който ще им пусне Радостин Василев.

"Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изперем Борисов. Той е наш приятел."

"Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитетът на Борисов и реално има схема за неговото пазене"

"Мария Габриел е само жена на мъжа си, няма собствена тежест и е политически пленник".

"Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съгласувани с посолствата".

"Няма да се борим срещу корупцията. Не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията", прочете цитатите Петков.

По думите му има внушения за политически натиск от Европа. Той  посочи, че има извадени думи от контекст и за бъдещи кандидат-кметове и още много други манипулации. 

"Реално това, което знаем, е, че над десет часа записи са синтезирани в четири минути с отделни фрази и думи така, че да могат да дадат абсолютно грешните внушения", обясни Кирил Петков.

По адрес на Радостин Василев лидерът на ПП каза още, че депутатът е настоял ПГ на ПП-ДБ да го подкрепи и неговият "имунитет да бъде задържан, запазен и впоследствие изведнъж каза, че го дава". 

Василев лично се е похвалил, че "за тези свои действия има подкрепата на държавни центрове на власт, които не искат създаване на правителство" и "лица от тъмния сектор", които го подкрепят. "Неговата нереалистична надежда е да започне свой политически проект утре, като по негови думи - да взриви държавата", смята Петков.

"Ние искаме да сменим шефовете на всички служби, те са знаели за нашия план и правят всичко по силите си за да го осуетят. След като акад. Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство - защо мандатът се бави?

Нарочно ли се изчаква заявената за утре пресконференция на Василев?", запита Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай