Кирил Петков на разпит. Признанието (ОБНОВЕНА)

Бившият премиер се яви в прокуратурата като свидетел

Кирил Петков на разпит. Признанието (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Нямам притеснения и се чувствам, че правя правилните неща. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, след като бе разпитан в прокуратурата по повод скандалния запис от заседанието на Националния съвет на ПП, разпространен от Радостин Василев. Възмутен от стремежа на ПП да овладеят службите и да проведат "законно или незаконно" чистка в държавната администрация Радостин Василев напусна "Промяната".

Не че имаме голямо доверие на прокуратурата, защото виждаме, че те заемат доста силни политически позиции, играят го по едни и същи дела хем на трупчета, хем се появяват, каза Петков.

Той съобщи, че е бил разпитан като свидетел и въпросите са били главно за това как според него е направен записът.

Радостин Василев не е записвал през платформата "Зуум", а с устройство отстрани на компютъра, заяви Кирил Петков. По думите му, когато някой записва през платформата "Зуум", това се отбелязва по време на конферентния разговор, а в случая не било така.

Разпитът на Петков продължи малко повече от половин час, като бившият премиер каза, че е бил питан основно за записите и дали знае как са направени.

На въпрос за правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обясни, че разговорите са оставени изцяло в ръцете на акад. Николай Денков и Мария Габриел.

"Моята теза е, че Радостин Василев не работи сам. Той е един инструмент на службите. Целта е да не се направи редовно правителство. Ние ще направим всичко възможно, за да България редовно правителство, без да правим компромиси", навърза поредна политическа конспирация Петков,

Припомняме, че в петък бившият министър на спорта Радостин Василев пусна 4-часов запис от заседание на "Продължаваме промяната". Според лентата, за да се случи правителството между ПП-ДБ и ГЕРБ, има договорки с Европейския съюз.

Кирил Петков заявява, че се е разбрал с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен България да влезе в еврозоната, "заобикаляйки правилата". Асен Василев обявява: "Службите са наши" и разказва, че бъдещият министър-председател ще предложи смяна на шефовете на ДАНС, ДАР, ДАТО и НСО с "наши хора, посочени от посолствата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай