Кирил Петков кадрува в ГЕРБ. Проговори за коалицията с ДБ

Бившият премиер каза как ще играе на изборите

Кирил Петков кадрува в ГЕРБ. Проговори за коалицията с ДБ | StandartNews.com

Вместо да се заеме с подреждането на прясно регистрираната си партия „Продължаваме промяната”, Кирил Петков продължи да кадрува в другите политически формации.

ВИЖ ОЩЕ: Кирил Петков видя троянски кон, каза най-голямата си грешка

Докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, не можем да направим каквато и да е било коалиция с тях, заяви категорично лидерът на "Продължаваме Промяната" и доскорошен премиер Кирил Петков.

"Би било много по-ценно да се говори другите политически партии дали са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас, както и да видим какви са политиките на тези партии. Но да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за два месеца, даже и по-малко остават, няма смисъл. Също така няма смисъл да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения на 2 октомври", посочи Петков.

Той потвърди решението да бъдат в коалиция с "Демократична България" при предстоящите избори, но посочи, че уточняват все още в какъв формат да се явят, така че да имат най-голям шанс за 121 депутати.

"Аз видях какво е да няма 4 депутати", каза Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай