Кирил и Асен стават съседи на Костов. Взеха два имота на пъпа на София

"Промяната" се облажи от решение на правителството

Кирил и Асен стават съседи на Костов. Взеха два имота на пъпа на София | StandartNews.com

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев стават съседи на основата от Иван Костов партия Демократи за силна България с лидер ген. Атанас Атанасов. 

Това е резултатът от последното решение на кабинета "Денков", което уреди ПП с два супер скъпи имота на пъпа на София.

"Продължаваме промяната“ получава правото на ползване на два държавни имота в София - един за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията, както и един за местната структура в столицата, съгласно Закона за политическите партии, съобщи правителствената информационна служба.

Те представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. "Христо Белчев“ № 8 в район "Средец“, а вторият - на бул. "Витоша“ № 12 в район "Триадица“. Той е в съседство с централата на ДСБ, която се намира на близката пряка "Кърниградска". 

ПП "Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите - частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване.

Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност.

В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в случай на неизпълнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай