Хр.Иванов горещо за Барселонагейт. Какво очаква

Да няма обективно разследване на случая

Хр.Иванов горещо за Барселонагейт. Какво очаква | StandartNews.com

Христо Иванов е откровен песемист, че българските служби ще направят необходимото по случая "Барселонагейт".

"По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато в медийното пространство от доста време фигурира тази информация. Очаквам да има едно замитане под килима. Защото Гешев на това се крепи. Затова Борисов, и ГЕРБ  крепят Гешев. За да им осигурява това замитане и да не се проведе конституционна реформа”.Така в ефира на Нова тв лидерът на „Да, България” Христо Иванов коментира доклада на испанските власти, изпратен до МВР.

Иванов беше категоричен, че не очаква обективно разследване на казуса с „Барселонагейт” докато Иван Гешев е начело на прокуратурата.

Лидерът на "Да, България" припомни и други неразследвани казуси и даде пример със  записите, изтекли преди две години, на които „доказано се чува гласът на Бойко Борисов”. „На тези записи Борисов разговаря с Валентин Златев. Там e очевидноq че той е в положение да оказва натиск на Златев в качеството му тогава на лице от ръководството на „Лукойл”. Друг казус беше и неплащането дълго време на данъци от „Лукойл” в България. Това са типични примери за корупционни схеми”, посочи Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай