Христо Иванов с горещ коментар за срещата от записа

Не можем да хвърлим страната в хаос с едни предсрочни избори, заяви председателят на ПГ на ДБ

Христо Иванов с горещ коментар за срещата от записа | StandartNews.com

Председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов подчерта, че няма разминаване между казаното на срещата, от която изтече запис, и публичното поведение на партията.

"Не можем да хвърлим страната в хаос с едни предсрочни избори. В този период трябва да осигурим енергийния баланс на страната. Вместо това - ще отидем на избори. Вместо да се погрижим за нашата сигурност, за следващия бюджет, ние ще отидем на избори. Има задачи, които трябва да се решават сега. Вместо това ще отидем в кампания, в която ще се четкаме за поредните глупости и ще пропуснем този важен период", каза Иванов в интервю за БНР.

Той посочи, че третият мандат се възприема като кризисен, защото идва на фона на другите два провалени мандата и целта на партията, която носи третия мандат, има посредническа роля за сглобяване в политическа криза на някакъв вариант и това изисква повече време.

"От гледна точка на рационалността и на прагматичността, на това, което е в интерес на страната, не виждам какво пречи да се състави правителство. Хората не искат да ги занимаваме със себе си. Това не е телевизионен риалити формат. Ние трябва да произведем решение. Като се нацупим, какъв проблем на държавата решаваме", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай