Хр. Иванов с ключов коментар за вдигането на ветото на РСМ

Съпредседателят на ДБ отговори на питане дали въпросът е обсъждан

Хр. Иванов с ключов коментар за вдигането на ветото на РСМ | StandartNews.com

"Темата за вдигане на ветото на Северна Македония стои като тема". Това каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в НС, предаде БГНЕС.

Иванов отговори на питане дали въпросът за вдигане на ветото от страна на България е обсъждан.

"Темата за ветото и това докога да стои това вето и дали са изпълнени нашите очаквания, е нещо, което е обект на постоянна дискусия, постоянни преговори и на междуправителствено ниво и на политическо ниво в България. Темата за вдигане на ветото стои като тема", заяви той и допълни, че никакви срокове не са поставени и не могат да бъдат поставени на България.

"Имаме позиция и в момента, в който видим достатъчно основания да смятаме, че българските национални интереси са защитени, ще можем да реализираме българския национален интерес Северна Македония да започне преговори с ЕС", каза още Иванов.

Той заяви, че очаква от правителството от Северна Македония формулираните в рамковата позиция на парламента позиции, които България има с разбирането, че интересът Северна Македония да стане част от европейското семейство, е общ. Според него това не може да стане на цената на българските национални интереси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай