Хр. Иванов с брутални нападки към Борисов и Гешев. Ето ги

Това ли ти е демокрацията, страхливец

Хр. Иванов с брутални нападки към Борисов и Гешев. Ето ги | StandartNews.com

"Отговорността за бруталното полицейско насилие над протестиращи е на страхливеца Борисов и неговата маша Гешев", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод публикувания вчера запис на брутално полицейско насилие пред Министерски съвет по време на протестите миналото лято. Кадрите, крити досега, бяха показани от депутатите, които създадоха специална комисия за разследване случилото се, за което така и нямаше наказани.

Във видеовключване от мястото, на което униформени ритат оковани с белезници младежи, поваленина земята, лидерът на "Да, България" остро настоя бившият премиер Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев да понесат отговорност.

"Тук не става дума за ексцес, че някакви група полицаи са си изпуснали нервите, става дума за една целенасочена политическа поръчана и институционално прикрита операция по изтръгване на свободата от ръцете на българските граждани.

Държавен преврат, който е възможен само, когато хората, които в този момент са яхнали държавата - Гешев и Борисов, смятат, че тя им е бащиния, че с всички средства могат да пазят своята власт.

"Ние, като народни представители, ще направим всичко тези хора да си поемат отговорността. Но няма да допуснем всичко да приключи с тях и тези, които са реалните поръчители и укриватели на този материал, който една година беше крит, да не си поемат отговорността.

Борисов, ето това е твоята демокрация, гледай го този клип, гледай го постоянно! Ако ти е останала някаква съвест, поеми си отговорността, освободи България от себе си. Това си ти, това е твоят режим.

Ето затова ние ще работим за това - Гешев - оставка, Борисов - оставка! Защото България никога няма да бъде достойна европейска свобода, без да има пълна отговорност", призова Христо Иванов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай