Хр. Иванов и Мая на нож, не я искат на протеста

Манолова се появила на блокадата и тръгнали да я гонят

Хр. Иванов и Мая на нож, не я искат на протеста | StandartNews.com

ФОТО DarikNews

На последния проъест тази нощ стана ясно, че има сериозен разнобой на барикадите. Протестът вече не е от недоволни граждани, независимо от политически пристрастия, а изцяло подменен откъм състав и доминиран от набедените за "градска десница", съобщи DarikNews.

Това доказа и знакова случка от 31-вото денонощие на блокади - протестиращите се опитаха да се отърват от Мая Манолова.

Всъщност, и от снимките е видно, че протестът на "Орлов мост" все повече е узурпиран от лицата от маршовете на "Правосъдие за всеки" и активистите на "Да, България".

Сред барикадистите на кръстовището бяха много от водачите им - Христо Иванов, Иво Мирчев, Петромир Кънчев, Манол Глишев - все лица от акциите на "Правосъдие за всеки".

А след като в социалната мрежа Глишев бе разкритикуван от фенове на ДБ, че допускат Мая Манолова да им изземва инициативата, резултатът не закъсня. Около 5:00 сутринта се появи напрежение между протестърите на ДБ и бившия омбудсман.

Протестиращите скочиха срещу присъствието на Мая Манолова на протеста. Тя се опита да обясни, че отишла като гражданин, съобщи БНР. Политологът Евгений Дайнов пробва джентълментски да я защити, но на площада бяха категорични, че тя е част от политическата система на прехода и няма място сред тях.

Протестиращите даже се разцепиха по въпроса има ли право бившата зам.-председателка на Народното събрание и ексдепутатка на БСП да е сред тях. Появиха се дори опасения, че, ако се стигне до сблъсъци между самите протестиращи, това може да даде основание полицията да се намеси и да ги разтури от кръстовището.

Нищо чудно вътрешното напрежение сред протестиращите кой да води бащина дружина да му изиграе лоша шега. Факт е обаче, че там все по-малко се мяркат представители на левицата и на БСП, както и на редови граждани, непринадлежащи към ничия политическа орбита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай