Четвъртък,

Хокат Елена за загубата на евроизборите

От: Стандарт -
3100
Хокат Елена за загубата на евроизборите
A
A
A

Пленумът на БСП обвини Елена Йончева за загубата на евроизборите. Водачката на червената листа не присъства на заседанието. На него обаче отнесла доста критики от висшите социалисти за поведението си по време на предизборната кампания, съобщиха участници в заседанието.  Според част от вътрешната опозиция, левицата е загубила евроизборите, защото Елена прекалила с критиките към Борисов. В цялата кампания Йончева е говорила само за корупция и се фиксирала върху личността на премиера.

Според доклада на Идейната комисия, анализираща представянето на БСП, Елена се е разминала с „основни ценности, изразяващи, идейната същност на партията”.

Въпреки решението на БСП за позитивна кампания,  Йончева правела само негативна, което е отблъснало хората, подчертал пред пленума социологът Юрий Асланов, който отчел още, че в същото време ГЕРБ са успели да активират разколебаните.

Сергей Станишев пък заявил, че е трябвало да се говори за бъдещето, не за грешките.

Ден по-рано в интервю по БТВ Елена Йончева отхвърли критиките, че е водила негативна кампания. И обясни, че е изнасяла само факти, които според нея, хората трябвало да знаят. Йончева върна топката в градината на БСП като заяви, че на БСП и предстои много работа, за да спечели доверието на гласоподавателите. "БСП трябва да намери сили в себе се и да докаже, че може да управлява", каза Йончева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички