Понеделник,

Херо Мустафа: Искам българите без визи

От: Редактор -
Херо Мустафа: Искам българите без визи
A
A
A

В интервю за "Панорама" американският посланик Херо Мустафа казва, че много би искала да види българските граждани да пътуват в Америка без визи.

По думите й в година на пандемия е трудно да се постигне напредък по този въпрос, но такъв все пак има и ще продължат да работят заедно с българската страна за постигането на тази цел.

"Много бих искала да видя българските граждани да пътуват в Америка без визи

Това обяви в интервю за предаването "Панорама" на БНТ американският посланик Херо Мустафа По думите и в година на пандемия е трудно да се постигне напредък по този въпрос.

Тя уточни, че е постигнат известен напредък и ще продължат да работят заедно с българската страна за постигането на тази цел.

"Америка е действаща демокрация. Това реално се видя и по време н събитията на 6 януари. Аз по принцип не коментирам изявления на други държави, както и на техни политически лидери", каза също Херо Мустафа по адрес на Русия.

Херо Мустафа коментира и как ще се промени политиката на САЩ към България при президента Джо Байдън.

"Политиката на САЩ по отношение на България е насочена към задълбочаване, укрепване и засилване на нашите отношения. За постигането на това аз работя вече повече от година.

И това няма да се промени. Америка ще продължи да гледа на България като на много силен партньор", заяви американският посланик у нас.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички