Харизанов разкри може ли да се казва НЕ на Борисов

Има много теми, по които коалиционните партньори не са на едно мнение, каза още анализаторът

Харизанов разкри може ли да се казва НЕ на Борисов | StandartNews.com

Може да се казва НЕ на Борисов. Много хора казват "Не" на Борисов и нямат проблем с това. Премиерът повече цени хора, които му казват "Не", отколкото да му се подмазват. Това разкри в интервю за БНТ Георги Харизанов от Института за дясна икономика, член на ГЕРБ и изпълнителен директор на телевизия "Европа".

Във връзка с оттеглянето на предложението на ГЕРБ за детски надбавки за всички деца, анализаторът заяви, че става въпрос за политическо решение, което може да бъде коригирано в зависимост от политическата обстановка. "След като има втора вълна, след като има повторен натиск върху здравната система и върху системите за сигурност, няма нищо по-нормално от това едно решение да се ревизира. Аз приветствам това решение, според мен е неправилно да се раздават детски добавки поравно, както беше в едни други времена, в които всички бяхме еднакво бедни", каза Харизанов. По-рано днес полицаите излязоха с гневна декларация, в която остро се противопоставиха на решението детски надбавки отново да няма за всички деца, за да се спестят пари за вдигане на заплатите на униформените. Най-големият полицейски синдикат смята това за провокация и се заканва да потърси сметка и поиска извинение от вносителите на закона.

ВИЖ ОЩЕ: Полицаите гневни.Не искат пари за сметка на децата

По въпроса разбират ли се партньорите в управлението Харизанов заяви:  "Решенията между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ се вземат на коалиционен съвет. ... Има много теми, по които те не са на едно мнение, но затова е този съвет, където се вземат решения, които да са най-близки до удовлетворяване на желанията на отделните страни и на техните избиратели.".  По думите му лидерите на коалиционните партньори често са заявявали, че са доволни от управленския мандат до момента и по отношение на армията, на повишаване на пенсии и минимални заплати и т.н. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай