Хамид разкри под какъв документ стои подписът на премиера

Атанас Чобанов скалъпи поредна история, Пеевски внесе сигнал прокуратурата

Хамид разкри под какъв документ стои подписът на премиера | StandartNews.com

"Както КЕВР, така и "Булгаргаз" вече имат представители в лицето на медийния олигарх Иво Прокопиев", заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид в "Още от деня" по БНТ.

Ще ви кажа един факт - имаме подписан от Кирил Петков документ, като министър на икономиката, че Делян Пеевски няма и никога не е получавал кредити от ББР., добави той.

Явно неговата дума нищо не означава. Явно информацията си я пази за неговия господар Иво Прокопиев", разкри Хамид.

 "Ако са прочели нещо в чичко Гугъл и са прочели нещо от медиите на Прокопиев, но г-н Петков е отговорил, че г-н Пеевски няма никакво отношение в ББР. Там стои неговият подпис, но както знаем - той не означава нищо", допълни депутатът от ДПС.

"Освен, че поискахме отмяна на златните паспорти, искахме ДАНС да извърши пълна проверка на всеки  един конкретен случай от приемането на нормата през 2013 година. Нашето изумление беше, че в правната комисия това бе отхвърлено и искаме да попитаме да не би да се прикрива някого.

Препратил съм сигнала към съответните надлежни органи. Не съм спестил нищо, но и не съм добавял нищо. Има много факти, имена и конкретика. Има имена на всички, които са участвали в схемата на ОПГ, а в основата на тази схема стоят приближени на лицето Кирил Петков", каза той. 

"Преди броени минути Делян Пеевски внесе сигнал до прокуратурата за една публикация от bird.bg. За да се оправдаят думите на министър Йорданова, е скалъпена една история, в която се твърди, че г-н Пеевски се познавал с един адвокат, който имал отношение по една преписка на руски гражданнин, а той бил приближен до руското правителство.

Сочи се един запис от "Яневгейт", в който една или две каки си говорат махленски на женския пазар. Зашито е с бели конци и много се смяхме. Самият автор на този компот сам се издава по какъв начин е стъкмил това, което се цитира в списъка "Магнитски". Не се опитваме да тушираме нищо ,защото когато беше обявен този списък изискахме официални документи и отговори от всички институции. Получихме официални отговори, че г-н Пеевски няма никакви данни да е участвал в нещата, визирани в списъка "Магнитски". Оборени са с официални документи", каза Хамид. 

"Доказахме, че г-н Пеевски няма никаква връзка с това. Снощи прочетохме прессъобщение на посолството на САЩ в България, където се твърди, че по повод една отправена заплаха към този журналист, той си е позволил да разкраси сигнала. В съобщението няма посочена партия или политици, които седят на първия ред. Пада още една лъжа, измислена в лабораторията на енергийния и медиен олигарх Иво Прокопиев.

Скоро ще разберете къде са отишли парите от разликите в тока - кои компании и колко от тях притежава Прокопиев, както и с колко е забогатял от субсидиите на българския гражданин", каза още народният представител. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай