Хамид: А кой ще защити обикновените хора от полицейщина?

От 4 месеца говорим за милиционерските му прийоми, припомни зам.-председателят на ПГ на ДПС

Хамид: А кой ще защити обикновените хора от полицейщина? | StandartNews.com

Преди четири месеца, още от 15 декември, всеки ден в Народното събрание поставяме един и същи въпрос и няма да спрем да го поставяме – за милиционерщината и използването на прийомите на бившата Държавна сигурност от един самозабравил се милиционер, агент на Държавна сигурност, който по време на кампанията нахлуваше в домовете на инвалиди. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид пред журналисти в парламента. И ги попита защо сега задават въпроси за Бойко Борисов, а преди 4 месеца нямаше кой да защити българските граждани.

Арестуваха хора само защото агитират за една или друга партия, в случая за Движението за права и свободи. Има над 20 хиляди случая с връчени протоколи, че хора няма да агитират, че няма да участват в предизборна кампания, продължи Хамид.

„Сигнализирахме тогава за този пълзящ фашизъм в страната. Къде бяха обаче българските медии да защитят обикновените граждани?”, попита народният представител от ДПС.

Нахлуването в дома на инвалид, да го карат: „клекни, стани, падни, разходи се 20 крачки да видим дали си инвалид…“, какво беше това? Говоря за лицето Бойко Рашков, когото от четири месеца и председателя на Народното събрание, и цялото управляващо мнозинство прикриват, за да не отговаря на въпросите на ДПС, заяви още Хамид Хамид. И попита: „Какви бяха тези действия срещу активисти на ДПС, какъв е този пълзящ фашизъм в нашата страна, какъв е този самозабравил се милиционер?”

За това говорим от четири месеца, никой не искаше да ни чуе. Имаме зададени 101 въпроса към Бойко Рашков засега, ще бъдат над 20 хиляди, ще го питаме за всеки конкретен случай, за неговите незаконни действия, за неговите незаконни разпореждания по време на двете предизборни кампании през юли и през ноември. Искаме да знаем на какво основание полицаите са влизали в домовете на хората, каза още Хамид.

В отговор на журналистически въпрос „Знаете ли, че вчера беше арестуван бившият министър-председател?”, Хамид Хамид отговори: „А, тоест вие говорите за бившия министър-председател, а не говорите за хилядите български граждани обикновените хора?!. Защо не питате господин Рашков за обикновените хора, няма ли кой да защити българските граждани от този самозабравил се милиционер? А вие говорите за господин Борисов. За господин Борисов ще говорим малко по-късно.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай