Хамид Хамид разкри кое е истинското решение за помощ за Украйна

Коалиционните партньори са загрижени за оцеляването на собственото си правителство

Хамид Хамид разкри кое е истинското решение за помощ за Украйна | StandartNews.com

ДПС подкрепиха и трите проекторешения на Народното събрание за изпращане на военнотехническа помощ за Украйна, единственото истинско обаче е било на ГЕРБ, разкри в интервю за БНТ депутатът Хамид Хамид.

"Другите два бяха в стил "как да не обидим БСП и г-жа Нинова". Тоест, те не са загрижени нито за Урайна, нито за украинския народ, те са загрижени за оцеляването на собственото си правителство и ако прочетете решението, ще видите, че не се предоставя никаква военнотехническа помощ", обясни Хамид Хамид.

Когато една страна е нападната от чужд агресор, трябва да сме съпричастни и най-нормалното нещо е да пратим военнотехническа помощ, както правят нашите партньори, заяви Хамид Хамид. По думите му с това решение са се запазили постовете на премиера Кирил Петков и вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова.

"Министерски съвет удобно се скри зад Народното събрание. Избягаха от дебата за военната помощ - министър-председателят, министърът на финансите, имахме много въпроси към тях, към външния министър и този на отбраната", съобщи още депутатът.

Хамид Хамид потвърди, че ДПС ще поеме курс към нови предсрочни избори, както днес призова лидерът на движението Мустафа Карадайъ. За да има преформатиране на политическите сили в парламента, трябва да има диалог между партиите. Такъв обаче няма дори в управляващата коалиция, заяви депутатът.

Той коментира още, че ако частните фирми, които търгуват с руски газ, водят преговори с Азербайджан, цената на азерското гориво ще е много скъпа. "Азерското правителство винаги е било благоразположено към България. Имаме многократни заявки за помощ, на които ние не се отзоваваме като правителство", каза Хамид Хамид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай