Хаджигенов видя и 16-и избори. Сериозен ли е?

Нападна остро Слави Трифонов

Хаджигенов видя и 16-и избори. Сериозен ли е? | StandartNews.com

Ние няма да се смирим. Сигурно ще ходим и на 16-и избори. Бомбата в ефира на БНТ хвърли зам.-председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме” Николай Хаджигенов. Той остро нападна Слави Трифонов.

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата е чисто политическа, защото в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние, другите построихме, коментира Хаджигенов. И допълни: „Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена - всяко отиване на избори по нечия прищявка - на Трифонов - струва 65. млн.". Хаджигенов заяви, че лидерът на ИТН поставял ултиматуми, но групата му нямало да се смири, ако ще и на 16-и избори да ходим.

Втората причина, според него, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа.

"Между другото, решението на Трифонов означава, че Гешев ще се радва още известно време - като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможност на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си", каза депутатът.

"Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроектът за НСО, Законът за защита на бюрото, закриването на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета,  е изключително важно да направим", уточни той.

Хаджигенов потвърди, че връщането на третия мандат се бави, за да се завършат тези теми в НС.

"Това може да продължи колкото е нужно и след 15 септември, ако е нужно. Аз не споделям оптимизма на БСП, че бюджетът може да бъде приключен в рамките на няколко дни, въпреки че става въпрос за актуализация", каза Хаджигенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай