Хаджигенов: С "да" или "не", ще гласуваме всички заедно!

Три неща имат значение – какво ще се прави, как ще се прави и кой ще го прави, казва депутатът

Хаджигенов: С "да" или "не", ще гласуваме всички заедно! | StandartNews.com

Заседанието на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме! (ИБГНИ) е утре следобед, а вече има общо решение, че както и да гласуват за кабинета на "Има такъв народ" вотът ще е един - с "да" или "не". Решението ще бъде обявено след утрешното заседание, обяви в интервю за БНР заместник-председателят на ПГ на ИБГНИ Николай Хаджигенов.

Запитан дали има вариант ИБГНИ да напусне залата по време на гласуването на кабинета на ИТН, Хаджигенов коментира: „Не мисля, че ще правим такива еквилибристики. Не ги намирам за коректни. Не сме в парламента, за да се въртим с гръб срещу вятъра. При всички положения ще гласуваме. Как – ще решим.“

Николай Хаджигенов уточни, че ИТН водят разговори с БСП. „С нас не. На нас ни показаха филмче със състава на Министерски съвет без структурата.“

След експертните разговори с ИТН, предшествали персоналното представяне на кабинета, които по думите му са преминали добре, не са водени други, уточни Хаджигенов.

„Три неща имат значение – какво ще се прави, как ще се прави и кой ще го прави. И като опрем до „кой ще го прави“ и погледнем кандидат-министъра на вътрешните работи, това е моментът, в който бягаме с писъци оттам. Предложението за министър на правосъдието е точно толкова потресаващо“, обясни политикът.

„Тошко Йорданов обвини Асен Василев в плагиатство, същевременно кандидатът му за вицепремиер има 80 страници, изплагиатствани от доцент от Юридическия факултет“, посочи Николай Хаджигенов. Според него Петър Илиев няма как да проведе мащабни промени, защото вероятно е влизал в МВР само да си вземе личната карта.

„Нужен е човек като Бойко Рашков, особено в този момент, сега. Който не му пука, на който му стиска и който има нужната компетентност. Тази комбинация, а не масон и човек, който копира чужди документи в собствената си дисертация“, каза адвокатът известен още и от "отровното трио".

Според Хаджигенов двамата кандидати за министри Петър Илиев и Иво Атанасов „светят като крушки“.

„Малко ме напряга идеята имунолог за министър на образованието. Напряга ме до степен да не разбирам. Сигурно има някаква сериозна причина. Явно ми убягва“, каза още той.

Упреците на Николай Хаджигенов са насочени към механизма, по който се работи. „Въобще не стигам до личностите. Ако стигнем до личностите, трябва направо да закриваме цялото това нещо.“

Той определи като несериозен начина, по който ИТН се опитват да правят политика „и предишния път, и сега“: „Такова силово налагане тип ГЕРБ, тип БСП в най-силните им години – ние сме единствени, непобедими и безсмъртни и ще направим каквото ние си решим, защото така сме си решили, най-малкото това го ядохме последните 20 години с ГЕРБ. Каква е разликата? Ще си направим собствен ГЕРБ.“

Хаджигенов подчерта, че като демократ не би допуснал „някой да изнасилва по подобен брутален начин демокрацията“. ИТН живеят с идеята, че са „единствени в Слънчевата система“, смята той.

Политическата криза, с която всички плашат, е нещо хубаво, защото ще помогне да се изчистим от тази шлака, заяви още Хаджигенов. „И може би ще позволи на някои да пораснат политически.“

„Ние нямаме нормална държава, по дяволите, а ще се делим на идеологии в момента. Това е несериозно“, коментира още депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай