Хаджигенов не харесал как се сглобява кабинетът на ИТН

За кабинет с трети мандат - служебни министри, ДГ и ИТН. Ако не стане, готови сме да отидем на избори, каза лидерът на ИБГНИ

Хаджигенов не харесал как се сглобява кабинетът на ИТН | StandartNews.com

"Причината да гласуваме против, а не просто въздържали се,  е механизмът, по който се сглобява правителството на Има такъв народ.

Това заяви в студиото на Нова тв адвокат Николай Хаджигенов, един от лидерите на партията  "Изправи се, БГ! Ние идваме", която каза, че няма да подкрепи проектокабинета на "Има такъв народ".

Хаджигенов не харесал и номинирания за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев. По думите му Илиев не е човекът, който ще направи каквото и да било, защото бил същия като Гешев.

Хаджигенов коментира е какво ще прави ИБГНИ, ако евентуално се стигне до връчване на трети мандат на тяхната партия.

"Мая Манолова каза преди седмици, че ще предложи цялото служебно правителство. Аз не съм напълно съгласен с нея, бих оставил част от служебното правителство - финансово-икономическия екип и Бойко Рашков. Останалата част от правителството ще го формираме с ДБ и ИТН", заяви Хаджигенов.

Според него обаче е малко вероятно ИТН да подкрепят това.

"Ако не стане, готови сме да отидем на избори", каза още той.

На въпрос как ще гласуват от ДПС в сряда, Хаджигенов отговори: "ДПС са умен политически играч. Не искам да гадая как ще постъпят при гласуването в сряда".

Кой коментира и слуховете за тайно гласуване в пленарна зала:

"Чуват се приказки за тайно гласуване, но ние сме против. Това означава някакви тъмни договорки".

Хаджигенов отрече да се е предлагал за министър в проектокабинета на ИТН.

Относно шестте причини, посочени от Слави Трифонов, заради които партиите на протеста трябва да подкрепят каминета на ИТН, които показват съвпадение на общите им политики, Хаджитенов каза, че първите две точки били измислени от тяхната партия.

Трифонов посочи 6 причини за подкрепа от "партиите на протеста"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай