Казак: Предсрочни избори винаги са възможни

Казак: Предсрочни избори винаги са възможни | StandartNews.com

Предсрочни избори винаги са възможни, ако назрее съответната ситуация. Това каза пред журналисти Четин Казак, съпредседател на ДПС преди IX-та Областна конференция на ДПС във Варна.

„Виждаме, че управляващата коалиция се тресе от раздори, борби за власт, влияние, разпределение на постове и порции. По този начин може да се предизвика съответна ситуация и политическа криза, като ние оставаме в готовност и наблюдаваме внимателно процесите", каза още Четин Казак. По отношение на президентските избори съпрецедатят на ДПС, коментира, че все още има време до тях. „Нека да се оформи политическата картина, да се оформят основните кандидати и тогава нашата партия ще реши дали да издигнем кандидат или не, или кого да подкрепим", посочи Четин Казак.

Той допълни, че лидерът на партията Ахмед Доган е заявил категорично досега, че няма да се връща като оперативен ръководител, но и няма да остане безучастен. „През годините сме се нагледали на всякакви опити за издигане на алтернатива, за подмяна и уязвяване на ДПС, но те винаги са се проваляли и този път няма да има по-различна съдба", добави Казак. По думите му, няма никакъв отлив от структурите и те са в пълна кондиция и готовност да посрещнат всяко едно предизвикателство.

По отношение на задължителното гласуване партията няма притеснения. „Дори и референдум да се беше провел или да се провежда за напред по този въпрос, хората биха отхвърлили всякакъв опит някой да ги кара на сила да вършат нещо против волята им", категоричен бе Четин Казак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай