Казак: Малките партньори на ГЕРБ рекетират управлението

Казак: Малките партньори на ГЕРБ рекетират управлението | StandartNews.com

„Правителството и кабинетът са крайно нестабилни. Постоянно виждаме как малки коалиционни партньори на ГЕРБ само се опитват да рекетират. Те искат да управляват повече, отколкото хората са им гласували като доверие на изборите. Просто са алчни. Ако кабинетът продължава да работи така, можем да очакваме да се стигне до предсрочни избори". Това обяви пред bTV съпредседателят на ДПС Четин Казак.

"И съдът показа, че здравната реформа на Москов е сбъркана. Време е управляващите да си вземат поуки. Реформата не работи в полза на хората. Съдът каза същото и ние от ДПС, в качеството си на опозиция, сме доволни от това решение", коментира Казак относно решението на Конституционния съд за отмяна на реформата на здравния министир Петър Москов.

Попитан дали очаква, че ДПС ще се разцепи, след като Лютви Местан направи партия, той каза, че много хор са се опитвали да разцепват ДПС, но всички те са грешали. „ДПС винаги излиза по-обединена и по-силна след такова изпитание", каза още Четин Казак, който призна, че е първият, който е официално издигнат за поста лидер на ДПС. Кандидатурата му е издигнато от структурата на ДПС в Габрово, където е неговият избирателен район.

Казак заяви също така, че националната конференция ще избере новия лидер, но единственият и незаменим председател е нейният основател Ахмед Доган. Въпрос на негово решение е дали да се върне, както и на решението на националния съвет.

"Цялата партия пулсира със сърцето и душата на своя лидер. Решенията ще се съгласуват и с почетния председател. Националната конференция ще се обедини около най-достойния нов председател на партията", заяви Казак.

Според него Кърджали е, бил е и ще продължава да бъде бастионът на ДПС, независимо от всеки опит да се промени тази реалност.

"Ще разчитаме на подкрепата на всички български граждани, независимо от верската им принадлежност", каза още Четин Казак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай