Понеделник,

Катаджиите бесни на Рашков. Готвят бунт

От: СТАНДАРТ -
Катаджиите бесни на Рашков. Готвят бунт
A
A
A

Спорно кадрово решение на МВР-шефа Бойко Рашков вдигна на бунт катаджиите. Служебният министър на вътрешните работи е върнал Тенчо Тенчев като началник на КАТ-София, алармира Институтът за пътна безопасност в съобщение до медиите.

"В Института за пътна безопасност постъпиха десетки сигнали от гневни пътни полицаи за малоумното решение на министъра на вътрешните работи за назначаването от днес на лицето Тенчо Тенев за началник на столичния КАТ. Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на бунт пътните полицаи. Вашето решение да назначите за шеф на КАТ доказано некомпетентен и опасен човек показва, че за вас професионализмът, честта и достойнството не означават нищо. Г-н Рашков, вие не сте този, за който се представяте пред българското общество. С това си ваше действие Вие доказвате, че служите на чужди интереси и корупционни практики. На фона на пълния транспортен хаос, който цари по българските пътища, с тази ваша заповед вие утвърждавате лобистки и престъпни практики.

Институтът по пътна безопасност настоява незабавно да преразгледате своето решение, за да успокоите както пътните полицаи, така и българското общество", написаха от Института до медиите.

На 10 май Тенчо Тенев беше задържан заради престъпление по служба и държане на незаконни боеприпаси. След това беше освободен под гаранция.

Експерти обясниха пред "Хоризонт", че за назначаването на Тенев няма правна пречка, тъй като никой не е поискал неговото отстраняване до момента.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички