Касим Дал: Избирахме политици, които да псуваме

Касим Дал: Избирахме политици, които да псуваме | StandartNews.com

Разград. Дълго време избирахме политици, които от следващия ден започвахме да псуваме. Сега трябва да се гласува не под силата на страха или емоцията, а с разума, обяви на митинг в Цар Калоян лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Касим Дал.

Дал препоръча на своите привърженици да подкрепят млади кандидати, които не са агенти на бившата ДС, не са свързани с доносничеството и терора над хората от турския етнос и са избрали да останат в България и да се борят за по-добър живот тук.

Отцепилият се от ДПС политик призна, че бившата му партия е позволила в смесените райони местната власт да бъде поета от хора без морал, които карат избирателите да продават достойнството си, за да си запязят къшея хляб и работните места, създадени чрез програмите за заетост.

Коалицията" Център Свобода и достойнство" между НДСВ и Касим Дал обеща хората да са в центъра на политиката. Няма да ви караме да гласувате за човек, чиято мечта е да си купи летяща чиния, обяви бившият заместник на Доган.

Стотина привърженици на Дал се събраха на площада пред кметството в Цар Калоян с плакати и възгласи "Не на страха!" Под звуците на "Хубава си моя , горо!" те поискаха и оставката на заместник кмета на общината Дауд Аляоглу, който миналата седмица наблюдаваше безучастно как активисти на ДПС пребиха кординатора на партията на Дал в Цар Калоян, задето лепял плакати , различни от тези на движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай